Μαρία Λεβέντη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
  • Μέτριο
  • 1 ώρα
  • Μέτριο
  • Εορταστικό
  • Τάρτα caprese

    Για την τάρτα
    250 γραμ. αλεύρι μαλακό
    150 γραμ. βούτυρο κομμένο σε καρέ σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κ.γλ. αλάτι
    1 αυγό
    1-2 κ.σ. κρύο γάλα ή κρύο νερό
    Τα ζυμώνω όλα μαζί και την τυλίγω σε μια μεμβράνη. Την αφήνω στο ψυγείο για 30’.

    Για τη γέμιση:

    2 ώριμες τομάτες
    Μια συσκευασία τοματίνια
    2 συσκευασίες μοτσαρέλα (μπάλα)
    6 φέτες (τοστ) μοτσαρελα

    Για το πέστο βασιλικού:

    Ένα ματσάκι βασιλικό
    1 σκελίδα σκόρδο
    Ελαιόλαδο (περίπου ¼ του μπλέντερ)
    Αλάτι, πιπέρι
    Λίγο βαλσαμικό (1κ.σούπας)
    ***το πέστο πρέπει να είναι ελαφρώς αραιό προκειμένου να μπορούμε να το περιχύσουμε
  • Εκτέλεση:

    Αρχικά καθαρίζω τις τομάτες από σποράκια και τα πολλά ζουμιά, τις κόβω σε φέτες και τις στρώνω σε πιάτο, με απορροφητικό χαρτί ανάμεσα για να βγάλουν όλα τα νερά τους. Το ίδιο κάνω και με τη μοτσαρέλα. Ιδανικά αφήνω όλο το βράδυ αλλιώς όσο περισσότερο γίνεται!

    Ψήνω για 10 λεπτά την τάρτα μόνη της αφού την έχω τρυπήσει με το πιρούνι και την έχω καλύψει με λαδόκολλα και όσπρια για να μη φουσκώσει.

    Μόλις τη βγάλω στήνω την τάρτα:

    Καλύπτω τον πάτο της τάρτας με τις φέτες (τοστ) μοτσαρέλα. Από πάνω στρώνω τις φέτες τομάτας και περιχύνω με το μισό πέστο. Καλύπτω με τις φέτες της μοτσαρέλας που έχω κόψει. Από πάνω προσθέτω τα τοματίνια που έχω κόψει στη μέση. Τελειώνω με το υπόλοιπο πέστο και προσθέτω φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι και προαιρετικά λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνω για άλλα (περίπου) 20’ λεπτά στους 180.

    Καλή επιτυχία!
της Μαρίας Λεβέντη Όταν πριν από χρόνια είπα σε φίλους ότι θα πάω πρώτη φορά στο Λονδίνο το πρώτο που μου είπαν ήταν ότι το φαγητό δεν τρώγεται. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία και εν τέλει δικαιώθηκα: Αυτό που συνάντησα…
Γεννήθηκα καταδικασμένη να λατρεύω τη μαγειρική! Πριν ακόμη σαραντίσω βρισκόμουν στο μαγευτικό Πήλιο, στην κουζίνα του μικρού ξενοδοχείου της οικογένειάς μου ανάμεσα σε υπέροχες μυρωδιές από παραδοσιακά φαγητά, γλυκά, πίτες  και ,τι άλλο μπορεί να ζητήσει ο κάθε καλοφαγάς στις…
της φίλης μας Μαρίας Λεβέντη Υλικά 400γρ. Lurpak  180γρ. ( περίπου 2 φλ.τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική  2 αυγά  2 βανίλιες  680 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (5 φλ.τσαγιού περίπου) κοσκινισμένο  2 πορτοκάλια- το ξύσμα  2 κ.γλ. κανέλλα  1 κ.γλ. γαρύφαλλο  1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο…