Κρεατόπιτα με φιογκάκια

Κρεατόπιτα με φιογκάκια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Έτσι λοιπόν κι εγώ "έντυσα" την κρεατόπιτά μου με φιογκάκια για να γίνει πιο τσαχπίνα. Ούτως ή άλλως είναι μια εξαιρετικά νόστιμη κρεατόπιτα.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ 2

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κιλό κρέας κιλότο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 κουτί μικρό κρέμα γάλακτος
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρόκος αυγού

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ 4

Εκτέλεση 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας στο λάδι για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Το διαλύουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, προσθέτουμε την φρυγανιά, τα κομματάκια ζαμπόν, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την κεφαλογραβιέρα. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και 3-4 κουταλιές ζωμό από το βρασμένο κρέας και ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα πιρούνι.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ 5

Κόβουμε κάθε φύλο σφολιάτας στη μέση και τα βάζουμε σε ταψιά ντυμένα με αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη και τα βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού σφολιάτας. Κόβουμε την σφολιάτα δεξιά και αριστερά από τη γέμιση σε επτά ίσα κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια, δένουμε από πάνω σε φιόγκους. Χτυπάμε το λάδι με το αυγό και αλείβουμε τις πίτες από πάνω. Ψήνουμε στους 180-200 oC για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Κρεατόπιτα με φιογκάκια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Ακούμια από τη Σύμη Προηγούμενο:
Ακούμια από τη Σύμη

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».