• Εύκολο
  • 5'
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • 4
  • Της Αλέκας Κυφιώτη

    Μας το έφτιαξε προχθές το βράδυ η Άλκιστη. Απολαμβάναμε την υπέροχη θέα από τη βεράντα της κουβεντιάζοντας, πίνοντας και τρώγοντας. Για τρία λεπτά έλειψε από την παρέα μας. Επέστρεψε με ένα γλυκό που μας εντυπωσίασε. Είναι δροσιστικό, εύγευστο, ελαφρύ και πολύ ελκυστικό στην εμφάνιση.
    Κατά τη γνώμη μου, το επιδόρπιο αυτό είναι μια εξαιρετική λύση στην περίπτωση που καλείς κόσμο στο σπίτι και δεν έχεις φτιάξει γλυκό γιατί υπολογίζεις ότι όλο και κάποιος θα σου φέρει. Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν έρθει με ποτά και λουλούδια!

  • για 4 ατομικά μπολ

    500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό καλής ποιότητος
    3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλουμε. Εγώ έβαλα τρεις, ανακάτεψα το λεμόνι, το δοκίμασα και προσεθεσα άλλη μια)
    4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
    Το ξύσμα από ένα λεμόνι
    5 μπισκότα digestive

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμόνι και τα 3/4 από το ξύσμα του λεμονιού. Σε κάθε ατομικό μπολ σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια από ενα μπισκότο digestive.

    Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και από πάνω πασπαλίζουμε με μπισκότο το οποίο έχουμε τρίψει σε σκόνη στο μούλτι. Διακοσμούμε με το ξύσμα λεμονιού που έχουμε κρατήσει.

  • Εύκολο
  • 1 ώρα
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • 4
  • της Αλέκας Κυφιώτη

    Φτιάχνω αυτό το κοτόπουλο συνήθως όταν έχω και κάτι άλλο να κάνω. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι από πάνω, ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα σ' ένα βαθύ τηγάνι, σκεπάζεις με καπάκι και τα αφήνεις να σιγοψηθούν, να μαλακώσουν και να μελώσουν. Στο μεταξύ αν είσαι τόσο τυχερή όσο είμαι εγώ και το σπίτι σου είναι κοντά στη θάλασσα, πετάγεσαι, ρίχνεις μια βουτιά και επιστρέφεις για να κόψεις σαλάτα και να ψήσεις κι ένα ρυζάκι για να το συνοδεύσεις.

  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
    2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
    25 φετες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
    500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    1/2 λίτρο μαυροδάφντη
    αλάτι, πιπέρι

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε και από τις δύο μεριές.

    01

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον και τα μανιτάρια. Αφού πιούν τα υγρά που έχουν βγάλει ρίχνουμε τη μαυροδάφνη.

    02

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μία περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ.

Αγκινάρες δεν καθαρίζω. Αυτό το έχω δηλώσει εδώ και χρόνια. Τις αγοράζω έτοιμες, καθαρισμένες από το οπωροπωλείο της γειτονιάς μου, μέσα σε σακουλάκι με νερό, αλεύρι και λεμόνι. Όταν όμως…
  • Εύκολο
  • 30'
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • Tης Αλέκας Κυφιώτη

    Αν βιάζεστε και πρέπει πολύ σύντομα να φτιάξετε κάτι πολύ νόστιμο αυτές οι φτερούγες από κοτόπουλο που "φέρνουν κάτι από κινέζικο" είναι εξαιρετικά νόστιμες. Και έχουν ένα μεγάλο προσόν: τις λατρεύουν τα παιδάκια. Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές.

  • 1 πακέτο φτερούγες κοτόπουλου (νομίζω οτι είναι 8 ή 10)
    2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
    1 κουταλιά της σούπας soya sαuce
    2 κουταλιές της σούπας teriyaki sauce
    1 κουταλιά της σούπας μέλι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Σουσάμι

  • Απλώνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι μιας χρήσης (εγώ δηλαδή έτσι κάνω για να μην έχω να πλένω μετά ). Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι.

    Αλείφουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου, και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 οC, για περίπου 10 λεπτά. 2008 01 01 00.02.22 1

    Μόλις ροδίσουν, τις γυρίζουμε από την άλλη ακριβώς και τις αλείφουμε ξανά με το μείγμα των υλικών που ενδεχομένως έχει περισσέψει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, τα αφήνουμε άλλα 10 περίπου λεπτά να ψηθούν κι αυτό είναι.

    Αν θέλουμε, όσο ψήνονται τα κοτοπουλάκια βάζουμε και πατάτες να τηγανιστούν. Φτιάχνουμε και μια σαλάτα και ένα υπέροχο γεύμα είναι στη διάθεσή μας!

Έχω συνδέσει αυτά τα καταπληκτικά και πανεύκολα τριγωνάκια σοκολάτας με ανέμελες και χαρούμενες διακοπές με την Ελένη και τη Λεονί στα Κύθηρα. Μας τα έφτιαχνε η κυρία Ιωάννα για να…
Της Αλέκας Κυφιώτη Υλικά 1/2 κιλό φακές 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 10-15 ντοματίνια σε διάφορα χρώματα 2 κουταλιές…
"Απαγορεύεται να φτιάξεις τυροκουλούρι με έτοιμο φύλλο" μας έλεγε η κυρία Βάσω. "Πρώτα θα μάθετε να ανοίγετε φύλλο και μετά θα τολμήσετε να φτιάξετε το τυροκουλούρι που φτιάχναμε στη Λάρισα".…
Της Αλέκας Κυφιώτη Φέτος έκανα την κλασσική γεμιστή γαλοπούλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς κατ' απαίτηση των συνδαιτυμόνων μου. Από τη γέμιση δεν περίσσεψε τίποτα. Περίσσεψε, όμως, γαλοπούλα την οποία την…
Αυτά τα σοκολατάκια με έβγαλαν από δύσκολη θέση πριν από μερικά χρόνια, όταν, μια παρέα περίπου 20 ατόμων, μικρών και μεγάλων, είχαμε αποφασίσει να περάσουμε το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο καταφύγιο…
Τρεις κόρες έκανε η Ελένη Μπαράβου. Κι αυτές πέντε παιδιά. Κανένα τους, όμως, δεν έμαθε να φτιάχνει τους κουραμπιέδες της που κι αυτή είχε μάθει από τη Βολιώτισα μητέρα της.…
Σελίδα 1 από 2

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ