Η άνοιξη είναι τελικά η καλύτερη εποχή για να καθίσει κάποιος με τους φίλους του στην βεράντα και να απολαύσει ένα ωραίο φαγητό, μπόλικη συζήτηση και δροσερό κρασάκι. Την περασμένη Κυριακή λοιπόν μετά από μια σύσκεψη σε διάφορα σπίτια…
  • Εύκολο
  • 30'
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • Κανονικά
  • Όχι
  • 8
  • 4-5 στρογγυλέ μελιτζάνες
    3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
    Λάδι για τηγάνισμα
    Αλάτι, Πιπέρι
    ρίγανη
    Για την σάλτσα ντομάτα
    4-5 μεγάλες φρέσκιες ντομάτας η 500γρ ντοματάκια κονκασε
    ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι
    1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
    Για την σάλτσα γιαουρτιού
    500γρ γιαούρτι σακούλας με όλα τα λιπαρά
    250γρ φέτα πικάντικη
    ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
    1 σκελίδα σκόρδο

  • Κόβουμε την μελιτζάνες σε φέτες τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τους βάζουμε αλάτι για να ξεπικρίσουν . Όταν είναι η ώρα να τις τηγανίσουμε τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε την ρίγανη, τα σκόρδα (τα οποία τα έχουμε χτυπήσει και τα έχουμε ανοίξει με την παλάμη μας), το αλάτι και το πιπέρι. Τις τηγανίζουμε λίγες λίγες ανανεώνοντας κάθε τόσο το λάδι , το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
    Ταμπονάρουμε τις μελιτζάνες με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Τις στρώνουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε την σάλτσα που έχουμε φτιάξει σε ένα τηγάνι βάζοντας το λάδι τις ντομάτες ,αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.
    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα γιαούρτια ,την φέτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πάπρικα. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού πάνω από τις μελιτζάνες και την σάλτσα ντομάτας.

Η αλήθεια είναι ότι ανήκω στο μικρό, ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων που τα βράδια τους δεν τα περνούν βλέποντας φανατικά survivor». Δεν το κάνω ούτε από άποψη αλλά ούτε επειδή συνήθως έχω να κάνω κάτι εντυπωτικά καλύτερο. Απλώς βαριέμαι τα…
Γενικά με τα γλυκά δεν το έχω. Και δεν το έχω γιατί η ζαχαροπλαστική χρειάζεται ακρίβεια, στοχοπροσήλωση και γενικά περιορισμό της φαντασίας τουλάχιστον στο κομμάτι της εκτέλεσης μιας συνταγής . Παρ όλα αυτά θέλω πάντα κάτι να συνεισφέρω και εγώ…

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ