Ελένη Καλογεροπούλου - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
της Ελένης ΚαλογεροπούλουΉταν το 2003 στην Βαγδάτη του Σαντάμ Χουσεΐν όταν καλεσμένη σε ένα ιφτάρ (γεύμα που ”σπάει” τη νηστεία του Ραμαζανιού μετά τη δύση του ήλιου) από τον διερμηνέα μας στο Ιράκ έμαθα για πρώτη φορά τι πάει να…
  • Εύκολο
  • 15΄
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • Σύμφωνα με τις συγγραφείς του βιβλίου «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας» τη συνταγή την  έδωσε η κόρη του Μαρίνα Καραγάτση . Η  μεταφορά από το βιβλίο είναι αυτούσια και γι αυτό η δοσολογία δεν είναι  ακριβής .

    Παγωμένη σούπα για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες στο Θεσσαλικό κάμπο

    (Συνταγή Μ. Καραγάτση)
  • Γιαούρτι σακούλας
    Αγγούρι
    Σκόρδο
    Λίγο μπαγιάτικο ψωμί
    Καρυδόψιχα
    Λάδι
    Ξύδι
    Φύλλα δυόσμου
  • Κάνουμε μια πηχτή σκορδαλιά με το σκόρδο, την καρυδόψιχα, το λάδι ,το ξύδι και λίγο ψωμί. Πριν την σερβίρουμε την αραιώνουμε με το γιαούρτι ,παγωμένο νερό και ψιλοκομμένο αγγούρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε 2-3 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα.
της Ελένης ΚαλογεροπούλουΜέρες πριν ψάχνοντας ανάμεσα στα βιβλία μου έπεσε και πάλι στα χέρια μου μια μοναδική έκδοση μαγειρικής που μέσα από τις σελίδες της μπορεί να αντιληφθεί κανείς την ιδιαίτερη σχέση της λογοτεχνίας με την γαστρονομία ,μια σχέση που…
Καιρό είχα να πάω σε έναν πραγματικά έντιμο χώρο εστίασης . Σε ένα χώρο που τα υλικά θα είναι φρέσκα , καλομαγειρεμένα και οι τιμές για κανονικούς ανθρώπους που ζουν στα χρόνια της κρίσης.Σάββατο βράδυ βρέθηκα λοιπόν με αδέλφια και…
  Η άνοιξη είναι τελικά η καλύτερη εποχή για να καθίσει κάποιος με τους φίλους του στην βεράντα και να απολαύσει ένα ωραίο φαγητό, μπόλικη συζήτηση και δροσερό κρασάκι. Την περασμένη Κυριακή λοιπόν μετά από μια σύσκεψη σε διάφορα σπίτια…
  • Εύκολο
  • 30'
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • Κανονικά
  • Όχι
  • 8
  • 4-5 στρογγυλέ μελιτζάνες
    3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
    Λάδι για τηγάνισμα
    Αλάτι, Πιπέρι
    ρίγανη
    Για την σάλτσα ντομάτα
    4-5 μεγάλες φρέσκιες ντομάτας η 500γρ ντοματάκια κονκασε
    ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι
    1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
    Για την σάλτσα γιαουρτιού
    500γρ γιαούρτι σακούλας με όλα τα λιπαρά
    250γρ φέτα πικάντικη
    ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
    1 σκελίδα σκόρδο

  • Κόβουμε την μελιτζάνες σε φέτες τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τους βάζουμε αλάτι για να ξεπικρίσουν . Όταν είναι η ώρα να τις τηγανίσουμε τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε την ρίγανη, τα σκόρδα (τα οποία τα έχουμε χτυπήσει και τα έχουμε ανοίξει με την παλάμη μας), το αλάτι και το πιπέρι. Τις τηγανίζουμε λίγες λίγες ανανεώνοντας κάθε τόσο το λάδι , το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
    Ταμπονάρουμε τις μελιτζάνες με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι. Τις στρώνουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε την σάλτσα που έχουμε φτιάξει σε ένα τηγάνι βάζοντας το λάδι τις ντομάτες ,αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.
    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα γιαούρτια ,την φέτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πάπρικα. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού πάνω από τις μελιτζάνες και την σάλτσα ντομάτας.

Η αλήθεια είναι ότι ανήκω στο μικρό, ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων που τα βράδια τους δεν τα περνούν βλέποντας φανατικά survivor». Δεν το κάνω ούτε από άποψη αλλά ούτε επειδή συνήθως έχω να κάνω κάτι εντυπωτικά καλύτερο. Απλώς βαριέμαι τα…
Γενικά με τα γλυκά δεν το έχω. Και δεν το έχω γιατί η ζαχαροπλαστική χρειάζεται ακρίβεια, στοχοπροσήλωση και γενικά περιορισμό της φαντασίας τουλάχιστον στο κομμάτι της εκτέλεσης μιας συνταγής . Παρ όλα αυτά θέλω πάντα κάτι να συνεισφέρω και εγώ…

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».