Λικέρ καρύδι

Λικέρ καρύδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 2 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Εορταστικό

Φοράμε γάντια για να μην βάψουμε τα χέρια μας. Πλένουμε με προσοχή τα καρύδια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σ’ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ρίχνουμε τα καρύδια και τη ρακή ή το κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και κλείνουμε το βάζο ερμητικά.

Το αφήνουμε για τουλάχιστον δυο μήνες σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος (θα σκουραίνει όλο και περισσότερο).

Τις πρώτες μέρες ανακινούμε συχνά το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Υλικά

1 λίτρο καλή ρακή ή κονιάκ
10-12 πράσινα καρύδια (φρέσκα)
1 κιλό ζάχαρη
1-2 ξυλάκια κανέλλα
5- 6 καρφάκια γαρύφαλλο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Φοράμε γάντια για να μην βάψουμε τα χέρια μας. Πλένουμε με προσοχή τα καρύδια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σ’ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ρίχνουμε τα καρύδια και τη ρακή ή το κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και κλείνουμε το βάζο ερμητικά.

Το αφήνουμε για τουλάχιστον δυο μήνες σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος (θα σκουραίνει όλο και περισσότερο).

Τις πρώτες μέρες ανακινούμε συχνά το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Για τη συνταγή

 

Λικέρ καρύδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly