Σπιτική τεντούρα

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Υλικά

  • 1½ λίτρο τσίπουρο χωρίς  γλυκάνισο 
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 80 γαρύφαλλα
  • 20 ξύλα κανέλλας 
  • 2 μοσχοκάρυδα
  • ½ πορτοκάλι (τη φλούδα του)

Για το σιρόπι

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 10 γαρύφαλλα
  • 3 ξύλα κανέλλας
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • ⅔ κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από αυτά που είναι για το σιρόπι, σε ένα αποστειρωμένο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Το κουνάμε για να ανακατευτούν τα υλικά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 40-45 μέρες.

Τις πρώτες μέρες, το κουνάμε καθημερινά για να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, το κουνάμε κάθε εβδομάδα. 

Όταν είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από το λεμόνι, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος, όταν το σιρόπι έχει δέσει.  

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στο δοχείο μαζί με το ξύλο κανέλας. Το ξαναβάζουμε σε σκιερό μέρος για 10-15 μέρες, στη διάρκεια των οποίων, κουνάμε τέσσερις – πέντε φορές.

Όταν το λικέρ μας είναι έτοιμο, το σουρώνουμε με τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ, το βάζουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε γουλιά γουλιά, ιδιαίτερα μετά το φαγητό γιατί είναι άκρως χωνευτικό.  

 

 

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree