Λικέρ λεβάντα, της Μαρίας Τσιλίκη

Λικέρ λεβάντα, της Μαρίας Τσιλίκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Η φίλη μου η Ηλέκτρα ,μου έδωσε μια πολύ ωραία ιδέα,να φτιάξω λικέρ λεβάντα από τα άνθη λεβάντας που έχει η γλάστρα μου ,στο μπαλκόνι και μοσχοβολάει ο τόπος !!!

cebbceb5ceb2ceb1cebdcf84ceb120cf86cf85cf84cf8c20cebaceb1cebbcf8c
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 2 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Εορταστικό
Σ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τα τσίπουρο και τα άνθη λεβάντας, ανακατεύουμε και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος και το ανακινούμε καλά κατά τακτά διαστήματα.

Όταν περάσουν 15 μέρες ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το ματσάκι με τα φύλλα, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 15 μέρες .

Όταν περάσει ο μήνας βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα 400 ml νερό και τα 400gr ζάχαρη και κάνουμε ένα σιρόπι ,το όποιο ρίχνουμε μέσα στο βάζο αφου κρυώσει.

Προσθέτουμε μια κουταλιά σιρόπι βανίλια (την βρίσκω στα ράφια του Μασούτης) ,ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε άλλες 20 μέρες.

screenshot 1

Όταν περάσουν οι μέρες το σουρώνουμε και έχουμε ένα κιτρινωπό καφέ αρωματικό λικέρ ,το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε , αλλά μπορούμε να το χρωματίσουμε με μωβ χρώμα ,το χρώμα της λεβάντας.

Εγώ χρησιμοποιώ μια μίξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής (4 σταγόνες κόκκινο και 1 μπλε) και έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Υλικά
Μια εύκολη συνταγή που θέλει όμως χρόνο για τελειώσει (2 μήνες περίπου).

Θα χρειαστούμε

1 ποτήρι νερού άνθη (φρέσκα όχι αποξηραμένα) λεβάντας

1 ματσάκι φύλλα λεβάντας μαζί με τα κλαδάκια τους

500 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

400 ml νερό

400 gr ζάχαρη

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (σιρόπι)
Εκτέλεση
Σ ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τα τσίπουρο και τα άνθη λεβάντας, ανακατεύουμε και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος και το ανακινούμε καλά κατά τακτά διαστήματα.

Όταν περάσουν 15 μέρες ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το ματσάκι με τα φύλλα, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 15 μέρες .

Όταν περάσει ο μήνας βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα 400 ml νερό και τα 400gr ζάχαρη και κάνουμε ένα σιρόπι ,το όποιο ρίχνουμε μέσα στο βάζο αφου κρυώσει.

Προσθέτουμε μια κουταλιά σιρόπι βανίλια (την βρίσκω στα ράφια του Μασούτης) ,ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε άλλες 20 μέρες.

screenshot 1

Όταν περάσουν οι μέρες το σουρώνουμε και έχουμε ένα κιτρινωπό καφέ αρωματικό λικέρ ,το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε , αλλά μπορούμε να το χρωματίσουμε με μωβ χρώμα ,το χρώμα της λεβάντας.

Εγώ χρησιμοποιώ μια μίξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής (4 σταγόνες κόκκινο και 1 μπλε) και έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Λικέρ λεβάντα, της Μαρίας Τσιλίκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly