Μυστικά της γιαγιάς Ασπασίας απο τη Σμύρνη

Μυστικά της γιαγιάς Ασπασίας απο τη Σμύρνη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

Της Λασκαρίνας Γερασίμου ( αποκαλούμενης και «Σουλτάνα» της Κουζίνας).

Οι νοικοκυρές της Σμύρνης ήξεραν πολλά μυστικά. Και τα έλεγαν μόνο στις κόρες τους. Αφου όμως είμαι η τελευταία απόγονος και δεν έχω κόρη, θα τα λέω σε σας. Ετοιμοι;

Πάμε λοιπόν. Τα περίφημα σμυρναίϊκα σουντζουκάκια -την ολοκληρωμένη συνταγή με τα μυστικά της μια άλλη φορά- πλάθονται με τις δύο παλάμες και πρέπει να γίνουν αρκετά μακρουλά, ώστε με το τηγάνισμα που μαζεύουν, να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Επειδή όμως ο κιμάς με τα υλικά του είναι λιπαρός και καθως τα πλάθουμε λιγδώνουν και κολλάνε τα χέρια, η γιαγιά Ασπασία είχε πλάϊ ένα βαθύ πιάτο με κόκκινο ξηρό κρασι και βουτούσε τη μία παλάμη κάθε τόσο καθώς έπλαθε. Ετσι έδινε ένα εσανς κρασιού, που πλούτιζε τη γεύση, χωρίς να την κάνει έντονη.

 

Μυστικά της γιαγιάς Ασπασίας απο τη Σμύρνη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly