Αφιερώματα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Εχουν κατακτήσει, και όχι άδικα, τη δική τους θέση στο ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι, αφού πέραν όλων των άλλων, είναι από τα χορταρικά που έχουν αντέξει στον χρόνο αλλά και στις επιρροές διαφόρων πολιτισμών! Οι αρχαίοι Ελληνες τα τιμούσαν ιδιαίτερα. Είναι…
  • -
Καλοκαίρι χωρίς ουζάκι και τσιπουράκι είναι θάλασσα χωρίς αλάτι! Πώς όμως θα οργανώσουμε την κουζίνα μας για να είμαστε «ετοιμοπόλεμοι» όταν ξαφνικά ανοίξει η όρεξη της παρέας μετά το μπάνιο ή το βραδάκι στο μπαλκόνι; Καταρχήν, να γνωρίζουμε τα βασικά.…
  • -
Φυτρώνει ακόμη κι εκεί που δεν την σπέρνουν, θέλει ελάχιστη φροντίδα – για την ακρίβεια μόνο νερό – είναι φτηνή στην αγορά της, εξαιρετικά χρήσιμη για τον οργανισμό και φυσικά πεντανόστιμη!Η χρήση της ως θεραπευτικό φυτό στην Ευρώπη, το Ιράν…
Οσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο στρεφόμαστε σε πιο ελαφριές επιλογές για τα γεύματα και κυρίως για τα βραδινά μας γεύματα. Μία πλούσια σαλάτα είναι διαχρονικά από τις καλύτερες επιλογές. Σας προτείνουμε πέντε σαλάτες με πρωτότυπους συνδυασμούς, θρεπτικές και νοστιμότατες.Στην πραγματικότητα,…
  • -
Η ιστορία του Proseccoτης Ελένης Καλογεροπούλου Το Prosecco έχει καταγωγή την περιοχή του Veneto, στην Βορειοανατολική Ιταλία. Πρόκειται για λευκό αφρώδη οίνο που παράγεται από την ομώνυμη λευκή ποικιλία σταφυλιού που ευδοκιμεί στην περιοχή . Είναι ένα αφρώδες κρασί με σχετικά…
  • -
του Θεοφύλακτου Σπατούλα ΄΄ Όταν ξεκινήσεις θα κολλήσεις και θα κολλήσεις άσχημα. Να είσαι έτοιμος να σε χάσουν οι φίλοι , οι παρέες , η γυναίκα σου ( αυτό δεν το απέφυγα αφού είναι το αφεντικό) , αλλά θα αποκτήσεις…
  • -
Εχουν το χρώμα του πάθους, τη γεύση της γλύκας, το σχήμα τους παραπέμπει σε καρδιά και είναι συνδεδεμένες με τον ερχομό της άνοιξης. Ισως, γι αυτό λατρεύουν τις φράουλες μικροί και μεγάλοι. Ο μικροσκοπικός καρπός τους είναι ένας πραγματικός θησαυρός,…
  • -
Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά είναι σαν τη μακαρονάδα χωρίς σάλτσα! Ειδικά όσοι έχουμε παιδιά, ξέρουμε καλά ότι το βάψιμο των αυγών είναι μία από τις πιο αγαπημένες ιεροτελεστίες. Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο, υπάρχουν δεκάδες ιδέες για να μεταμορφώσουμε τα…
  • Εύκολο
  • -
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
Την 25η Μαρτίου η Ελλάδα το πρωί παρελαύνει και το απόγευμα «ναρκώνεται» από το πολύ σκόρδο που έχει καταναλωθεί στο μεσημεριανό τραπέζι! Γιατί όμως τρώμε όλοι μπακαλιάρο με σκορδαλιά ανήμερα της εθνικής επετείου τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια; Η εξήγηση…
Η λαγάνα είναι χωρίς αμφιβολία «η μεγάλη Κυρία» της Καθαρής Δευτέρας και καταναλώνεται από μικρούς και μεγάλους, σκέτη ή με τα συνοδευτικά της μέρας. Η παράδοση της λαγάνας, η οποία παρασκευάζεται χωρίς προζύμι ( άζυμος άρτος ) χάνεται στα βάθη…
Είναι ίσως η μοναδική μέρα του χρόνου, εκτός από το Πάσχα, που όπου κι αν περπατήσεις στην Ελλάδα, η ατμόσφαιρα θυμίζει ψητό κρέας! Ακόμη κι εκείνοι που δεν επιλέγουν μια ταβέρνα, είναι βέβαιο ότι θα τιμήσουν το έθιμο τσικνίζοντας στο…
  • -
Το Μουσείο Μαστίχας Χίου, το 8ο του Δικτύου θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, είναι ένας πραγματικός θησαυρός στα νότια του νησιού, στον τόπο που βρίσκονται τα Μαστιχοχώρια.   Το Μουσείο αναδεικνύει την ιστορία του ανεκτίμητου ελληνικού προϊόντος που…
Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση και ρώτησα την κυρία Ιωάννα Πρίντζου, στην οποία ανήκει το υπέροχο αυτό blog είναι γιατί επίλεξε ένα ιαπωνικό όνομα. Όπως μου εξομολογήθηκε, εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο που διάβαζε εκείνη την εποχή  και της είχε…
Ξεκίνησε ως ένα ξεχωριστό blog, αλλά η θερμή υποδοχή του κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό οδήγησε τους εμπνευστές του στην αναβάθμισή του σε site! Σήμερα, το  «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους»  είναι ένας  ιστότοπος που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για…
Για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες η ελιά  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, τις παραδόσεις, την καθημερινότητα και τελικά με την ίδια την ταυτότητά μας. Είναι το δέντρο που λάτρευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, είναι το ομηρικό «υγρό χρυσάφι…
Σελίδα 1 από 2

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».