ΑρχικήΟι φίλοι μαςΜαρία Πατσιά

ΣΥΝΤΑΓΗ :  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ  και  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΜΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

Τη συνταγή τη βρίσκουμε : Περιοδικό   «Γλυκές Ιστορίες», τεύχος 38, σελίδα 38.  

Υλικά ( για περίπου 1 κιλό)

  • 160 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. του γλυκού  μπέικιν (15 γρ.)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το λάδι και την άχνη για 3 λεπτά.  Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τα υλικά. Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 

Το σχόλιο της μαμάς: 

Μοναδικά μπισκοτάκια! Είναι αυτό που λέμε, λιώνουν στο στόμα… Εγώ πάντα κάνω τη μη νηστήσιμη εκδοχή τους , δηλαδή αντί για μαργαρίνη χρησιμοποιώ βούτυρο αγελάδας. Επίσης, για να αυξήσω τη διατροφική τους αξία, μειώνω κατά 50 γραμμάρια το αλεύρι και προσθέτω 50 γραμμάρια ψιλοκομμένο αμύγδαλο (χωρίς τη φλούδα),  όσο πιο ψιλοκομμένο μπορώ . Αν τα βάλετε στο ψυγείο λίγη ώρα θα τα πλάσετε πιο εύκολα. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, προσοχή όμως είναι εθιστικά!