ΑρχικήΕποχικάΧριστουγεννιάτικαΧριστουγεννιάτικα παιδικά

Υλικά

  • Μία κρέπα ( βλ. συνταγή )
  • 1 φράουλα
  • Δύο ροδέλες μπανάνας
  • 2 σταφίδες ( ή smarties σοκολατένια )
  • Μέλι
  • 1 κόκκινο ζαχαρωτό

Κατασκευή

Φτιάχνουμε την κρέπα ( βλ. συνταγή). Μόλις κρυώσει λίγο την αλείφουμε με μέλι και τοποθετούμε τις μπανάνες με τις σταφίδες για «τα μάτια», τη φράουλα κομμένη στα δύο τοποθετημένη ανάποδα για τα «φτερά», το μισό κομμάτι της δεύτερης φράουλας στη θέση της «μύτης».

Κόβουμε το ζαχαρωτό ( mash mellow ή άλλο ) σε τρεις στενές λωρίδες και δύο πιο φαρδιές και κοντές και φτιάχνουμε το «λοφίο» και τα «πόδια». Με ένα κουταλάκι μέλι σχηματίζουμε το «κλαδί» που κάθεται η φραουλοκουκουβάγια και σερβίρουμε!