ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 3 μέτρια μήλα στάρκιν 
  • 2 μέτρια πορτοκάλια
  • Ζάχαρη ίση ή λίγο λιγότερη από το βάρος των φρούτων.
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 ξυλαράκια κανέλας ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα μ νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για να φύγει όλο το νερό.

Τα μεταφέρουμε στο multi και τα πολτοποιούμε. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε κι αυτά στο multi.Τέλος, τρίβουμε στον τρίφτη τα πορτοκάλια για να φύγει ελαφρώς η φλούδα τους.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 8 λεπτά για να τα ξεπικρίσουμε. Ρίχνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για δεύτερη φορά, βράζοντάς τα για 6 λεπτά.

Ξαναρίχνουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 6 λεπτά.

Ύστερα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε φέτες και με ένα ψαλιδάκι αφαιρούμε τις ίνες, τις άκρες της φλούδας τους και τα κουκούτσια (αν υπάρχουν).

Τα βάζουμε κι αυτά στο multi και τα πολτοποιούμε καλά.

Αναμιγνύουμε τον πολτό από τα τρία φρούτα και τον ζυγίζουμε.

Ύστερα,βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο υγρό έχει απομείνει).  Στα 25 λεπτά, δοκιμάζουμε να έχει δέσει το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα παγωμένο πιατάκι του γλυκού. Ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα και κάνουμε στη μέση μία γραμμή. Αν «στέκεται» τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη. 

Γεμίζουμε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα τοποθετούμε επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.