ΑρχικήΑφιερώματα

Ξεκίνησε ως ένα ξεχωριστό blog, αλλά η θερμή υποδοχή του κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό οδήγησε τους εμπνευστές του στην αναβάθμισή του σε site!

Σήμερα, το  «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους»  είναι ένας  ιστότοπος που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για μαγείρους και μη, γιατί τα έχει όλα και με τρόπο μοναδικό : Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές  της Κρήτης, αλλά και  πλήθος αναφορών σε πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της κρητικής παράδοσης που σχετίζονται με το φαγητό, προσωπικές μνήμες κ.α. που του δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα

Όπως πληροφορούμαστε από την ταυτότητα του site «στόχος του  στη νέα εποχή είναι να αποτελέσει έναν γαστρονομικό οδηγό μέσα από τον οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει όσα χρειάζεται σχετικά με την κρητική κουζίνα. Εκτός φυσικά από τις αμέτρητες συνταγές, γευστικοί προορισμοί, εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, προϊόντα, παραγωγοί και επιχειρήσεις, όλα θα έχουν θέση στις σελίδες του για να παρουσιαστούν και να προβληθούν.

Το www.cretangastronomy.gr  επεκτείνεται διαρκώς  και σε άλλες θεματικές ενότητες που να αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, προκειμένου να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για κάθε αξιοσημείωτη προσπάθεια που συντελείται στο νησί.

Το tasty-day.gr δοκίμασε ενδεικτικά αρκετές από τις συνταγές του www.cretangastronomy.gr και διάλεξε για σας μεταξύ άλλων, την παντζαροσαλάτα ( στη στήλη με τις σαλάτες ), τα ξεροτήγανα τραγανά και μελωμένα ( στη στήλη με τα παραδοσιακά γλυκά ) και το κέϊκ καρότου ( στη στήλη με τα κέϊκ). Οσες συνταγές δοκιμάσαμε, βγήκαν υπέροχες! Αλλωστε οι οδηγίες είναι τόσο χρηστικές, που τα περιθώρια λάθους σχεδόν μηδενίζονται.