ΑρχικήΑλμυράΟρεκτικά-ντιπ

Υλικά

  • 1 ½ φλυτζ. τσαγιού αρακά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σούπας άνηθο
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε για 6-7 λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

 Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τον αρακά, πετάμε δάφνη και κρατάμε και 2 ποτήρια νερό από το βράσιμο. Βάζουμε τον αρακά και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και χτυπάμε βάζοντας και 2 κουτ. σούπας ζωμό (του αρακά). Μόλις αποκτήσει υφή σαν γιαουρτιού, αποσύρουμε από το μπλέντερ.

 Βάζουμε το ντιπ σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα καρυκεύματα αν θέλουμε. Ταιριάζει πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές.