ΑρχικήΑλμυράΟρεκτικά-ντιπ

Υλικά 

  • 800 γραμμ.   ρεβίθια καλοβρασμένα 
  • 4 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
  • 6  κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 3½ κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • Πάπρικα (προαιρετικά)
  • Κόλιανδρο ή μαϊντανό φύλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μία λεκανίτσα.

Προσθέτουμε  το ταχίνι, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και επτά κουταλιές από το νερό που τα βράσαμε και χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το ντιπ είναι έτοιμο!