ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
  • 5-6 περίπου μεγάλες πατάτες
  • 2-3 λεμόνια στυμμένα
  • 2-3 περίπου κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ½ κούπα λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφθούν τα κομμάτια του κρέατος . Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό  με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό ενώ βγάζουμε το σκόρδο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις τηγανίζουμε λίγο, όχι να ξεροψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιών και την μουστάρδα ανακατεύουμε λίγο και περιχύνουμε στο κρέας, ανακινούμε για να πάει παντού. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή βάζουμε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα.