ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

  • 4 κότσια χοιρινά ( μέτριου μεγέθους, 1 -1,5 κιλά το ένα )
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • το χυμό από ενάμισυ πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λαδόκολλα ( προαιρετικά )

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα κότσια μας και τα βάζουμε στη γάστρα με αλάτι και πιπέρι ( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα ένα τα κότσια τυλιγμένα σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί). Χτυπάμε σε ένα σέϊκερ  τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από το πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν λείος χυλός. Απλώνουμε τον χυλό στα κότσια με ένα πινέλο έτσι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμετα κότσια  στους 200 βαθμούς για  περίπου τρεις ώρες. 

Υ.Γ. Αν δείτε ότι το κρέας συνεχίζει να "κρατάει", ξανασκεπάστε το και αφήστε το μέχρι κυριολεκτικά να ξεκοκαλίζεται.