ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ώστε να «πιει» το νερό του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για περίπου 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοψηθούν  για άλλα 30 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό).