ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές φρέσκιες μικρές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους, προσέχοντας να μη σπάσει το σακουλάκι. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια αν είναι μεγάλες. Βάζουμε στην άκρη 3-4 σακουλάκια μελάνι στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε  τις σουπιές, ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε  τα μελάνια, το αλάτι, το κρασί, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές εντελώς και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.