ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • 1 κιλό ξιφίας, κομμένος σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον ξιφία και τον τοποθετούμε σε ταψί.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και το λεμόνι.

Ανακατεύουμε με το χέρι τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.

Αδειάζουμε τις πατάτες μαζί με το λάδι και τα μπαχαρικά στο ταψί γύρω από το ψάρι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 55 λεπτά.

Συνοδεύουμε με κύβους φρέσκιας ντομάτας, σπαράγγια και ελιές μαύρες.