ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • 1 πακέτο νούντλς αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άσπρο κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση 
  • 2 3/4 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα light
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1/2 φλιτζάνι  τριμμένη 
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό, 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.

Ανακατεύουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το καρότο.  Πασπαλίζουμε με το αλεύρι  ανακατεύοντας συνεχώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά  με ένα σύρμα μέχρι  να πήξει λίγο. Προσθέτουμε  το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε  το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε σε ζυμαρικά, τα μπιζέλια, το 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα και τον τόνο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.