ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • Μπακαλιάρος παστός ένα φύλλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό για να ξαλμυρίσει για περίπου 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βάζουμε και τα μπαρμπουνοφάσουλα στο νερό για 8 ώρες να φουσκώσουν.

Την επομένη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε  τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.

Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.

Τέλος ξαναρίχνουμε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρουμε με  φρεσκοτριμμένο πιπέρι.