ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Βρήκαμε τη συνταγή στο πολύ αξιόλογο www.maintanos.com και αξίζει όχι μόνο να την παρασκευάσετε, αλλά και να διαβάσετε όλο το άρθρο για τον σούπερ μπαμπά και την εντυπωσιακή του προσπάθεια να προσφέρει στο παιδί του ένα υπέροχο, σούπερ υγιεινό γεύμα.  

Υλικά

  • 400 γρ σολομός φρέσκος
  • 7 φύλλα σπανάκι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο φρέσκα
  • 1 μέτρια πατάτα 

Εκτέλεση

Πλένεις καλά τα υλικά και τα βάζεις στον ατμό για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, τα ρίχνεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο δυόσμο και ανακατεύεις όσο χρειαστεί για να γίνει το ψάρι και τα λαχανικά μικρά κομματάκια. Δεν θέλεις να λιώσει τελείως το μείγμα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάς ένα αβγό και σε ένα άλλο ρίχνεις τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνεις μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθεις σε μικρές κροκέτες.

Περνάς την κάθε κροκέτα πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά. Στη συνέχεια την τοποθετείς σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει λαδόκολλα.

Μόλις τις ετοιμάσεις όλες, περιχύνεις τις κροκέτες με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, γυρνώντας και από τις δύο μεριές για 20 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Επειδή η συνταγή είναι για μικρά παιδιά δεν έχει αλάτι και πιπέρι. Αν θέλεις να φας κι εσύ, μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά